Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rulo Tiramisu

Rulo Tiramisu
0
30

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
rulo-tiramisu.jpg

Rulo Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Kreması için;
  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı toz kremşanti
Islatmak için;
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 su bardağı süt ya da sıcak su

Rulo Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kremayı hazırlayın. Süt, tozşeker,un,kakao ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın.
  2. Kaynamaya başlayınca tereyağ ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıp altını kapatın.
  3. 5 dakika sonra labne ve toz kremşantiyi ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  4. Soğuması için üzerine streç sinema sarıp buzdolabına kaldırın.
  5. Kek için yumurta beyazını şekerin yarısı ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  6. Yumurta sarılarını da kalan şekerle birlikte çırpın.
  7. Üzerine ılık suyu ekleyip tekrar çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip üzerine ek edin ve spatula ile karıştırın.
  8. En son köpürmüş yumurta beyazını yavaş yavaş ek edip spatula ile alttan üste köpükleri söndürmeden karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp güzelce yayın.
  9. Evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında denetimli pişirin.
  10. Çıkan keki sıcakken diğer bir yağlı kağıt üzerine aksi çevirin.
  11. Üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın.
  12. Yeni serdiğiniz yağlı kağıt ile rulo olarak sarın ve üzerine nemli bir bez örtün.
  13. Soğuyan keki açın ve granül kahve ile karıştırılmış sütü üzerine gezdirin.
  14. Kremayı üzerine güzelce yayın. Rulo olarak sarıp bir kaç saat buzdolabında bekletin.
  15. Servis ederken üzerine kakao eleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Rulo Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt