Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Romatizma ve kemik ağrılarına iyi gelen mucize! Pazının faydaları nelerdir?

Romatizma ve kemik ağrılarına iyi gelen mucize! Pazının faydaları nelerdir?
0
124

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
romatizma_ve_kemik_agrilarina_iyi_gelen_mucize_pazinin_faydalari_nelerdir_1634117372_7743.jpg

Görüntü olarak karalahana ile karıştırılan pazı kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Anadolu'nun şifalı yemeklerinden biri olan pazı yoğurtla beraber yenildiğinde sindirim sistemini yeniler. Hazmı kolaylaştırır. Ancak en etkili faydası ise romatizma ve kemik ağrılarını bitirmesidir. Pazının faydaları nelerdir?



Ispanakgiller ailesine ait olan pazı çok besleyici bir sebzedir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sisteminin fonksiyonlarını artırır. Büyük yaprakları olan pazı hemen hemen her toprakta rahatlıkla yetişebilir. Tam bir kalsiyum deposu olan pazı, kemik gelişimine büyük katkı sağlar. Eski çağlardan beri tüketilen pazı hem çiğ hem de pişirilerek tüketilebilir. Ülkemizde sıklıkla sarması yapılan pazı yoğurtla beraber tüketildiğinde sağladığı faydalar artar. Günümüzde artan hastalıklara adeta doğal ilaç olan pazıyı uzmanlar en az haftada bir kez tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Karadeniz de sürekli tüketilen pazı, aşırı tüketildiğinde ise olumsuz sindirim sorunlarına neden olabilir. Tıpkı lahana gibi pazı da romatizmal ve kemik hastalıklarına iyi gelir. Özellikle diz ağrısı olanlar için pazı inanılmaz bir besindir. 

mTTez_1634117171_46.jpg
pazı kemik ve romatizma hastalıklarına iyi gelir


PAZININ FAYDALARI NELERDİR?
  • Modern çağ hastalıklarından biri olan parkinson ve alzheimer beyin rahatsızlıkları için faydalı bir besindir. Beyinin ihtiyacı olan proteini sağlar. Ayrıca hafızayı güçlendirir.
     
  • Çeşitli sebeplerden ötürü vücutta sık sık hasar alan sinir sistemindeki hücrelerin işlevselliğini artırır. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi hastalıkları engeller. 
     
  • Pazı en fazla sindirim sistemine fayda sağlar. Yoğurtla beraber tüketildiğinde sindirim organlarındaki baterileri azaltır. Bağırsakların daha sağlıklı çalışması için gerekli olan bağırsak florasını korur. Yemeklerden sonra sık yaşanan hazımsızlığa iyi gelir. Mide duvarını güçlendirerek öğütülme işlemine destek verir.
     
  • Yapılan araştırmalarda pazının kandaki şeker seviyesini dengelediği tespit edilmiştir. Uzmanlara göre doğal şeker ilacı olan pazı kan şekerini dengeleyen siringik asit içerir. Bu sayede diyabet riskini azaltır.
     
  • Tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi pazıda güçlü bir antikonasorejendir. Özellikle kolon kanserini önleyen pazı, hücrelerin mutasyona uğramasını engeller.
     
  • Alternatif tıpta kaynatılan pazı yaprakları basur memelerinin üzerine konularak şiddeti azaltılmaya çalışılır. Bunun yanı sıra kemik ve kas ağrılarında da kaynatılan pazı yaprakları bölgeye sarılıp üzerine streç film geçilerek bir saat dinlenilmesi tavsiye edilir.
     
  • Saç dökülmesindeki en büyük etken, saç köklerinde azalan biyotin maddesidir. Pazı bu madde bakımından oldukça zengindir. Hem yemek olarak tüketildiğinde saç dökülmesini önler. Hem de kaynatılıp lapa haline gelen pazı yapraklarını zeytin yağı ile ezip içine bal ekleyerek saç diplerine sürüldüğün de de saçların parlaklığını canlılığını artırır. Dökülmenin de önüne geçer. 
     
  • Kötü kolesterolü düzenlediğinden kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelir. Ayrıca aşırı sıvı olan kanın pıhtılaşmasını destekler. Morarma ve kanamaların önüne geçer. Eski çağlarda özellikle Uzakdoğu ülkelerinde savaş sırasında yaralı askerlerin yaralarının çabuk iyileşmesi için sık sık kullanılırdı. 
J4cDc_1634117127_73.jpg
pazının besin değeri


PAZININ ZARARI VAR MIDIR?

Toprağa oldukça yakın olan pazı tüksek miktarda meral içerir. Bu yüzden iyice yıkanarak tüketilmesi tavsiye edilir. Aksi halde toksin etkisi olan pazı, yan etki göstererek vücuttaki metal oranını artırır. Besin zehirlenmesi başta olmak üzere birçok sindirim hastalığını da beraberinde getirir. 


 

Similar threads

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pazının insan sağlığına faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Görüntü olarak ıspanakla karıştırılan pazının hem yemeği hem de salatası yapılır. Özellikle yoğurtla beraber tüketildiğinde sindirim hastalıklarını önleyen pazı hakkında merak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Bol bol tükettiğimiz pazının faydalarını biliyor musunuz? İşte pazının faydaları ve pazı salatası tarifipaziherderdedeva5c43cf41aa75ajpegalt Pazı her derde devaPazı şeker hastalığından koruyor Şeker Hastalığı günümüzde birçok kişinin yakındığı bir hastalık haline gelmiştir şeker hastalığı yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Pazının Faydaları Saymakla Bitmiyor bu konu pazının faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir Özellikle kış ayların da sarması sık sık yapılan pazının faydaları saymakla bitmiyor Pazıyı yalnızca bir yemek yemek olarak düşünmeyin Sağlık açısından da fazla yardımcı olan pazının bakın ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Pazı, ıspanağa benzeyen bir sebzedir. Kış ayları geldiğinde pazar tezgahlarında yerini alır. Yemeği pişirilebilir, salataya eklenerek çiğ olarak tüketilebilir, pazı sarması hazırlanabilir. Bu şekilde çok çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir bitkidir. Bu kadar farklı şekilde tüketilebilen bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
İnsan DNA’sını doğrudan etkileyen ve olumlu yönde geliştiren sebzeler olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Emre Uzun, yaşam kurtaran bu 7 sebzeyi beslenmenize kattığınızda yaşam sürenizin de uzayacağını belirtiyorhayatkurtaran7sebze5c43d6584e297jpegalt Hayat kurtaran 7 sebze!Hücre tahribatını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt