
Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
- 2 bağ reyhan
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 2-3 adet karanfil
Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle suyumuzu tencereye alıp içine tarçın ve karanfili koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayan suyu ocaktan alıyoruz. Şekerini katıp eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- İçine yıkadığımız reyhanları bırakıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp en fazla 1 saat kadar bekletelim. Süreyi fazla uzatmayalım ki tadı acı olmasın.
- Sonrasında buzdolabına kaldırıp soğuyunca tüketebilirsiniz.
Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı