
Reçeli Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 paket tereyağı (250 g)
- 7 kaşık şeker
- 1 kabartma tozu
- 3 -4 bardak su un
- 1 paket reçel (İsteğe göre ben 300grlik kullandım)
- Pudra şeker (İsteğe göre)
Reçeli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tereyağı eritelim ve bir kap içine alalım daha sonra şekeri yumurtayı kabartma tozunu alalım iyice çırpalım.
- En son yavaş yavaş unu ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim ve unu yedirin güzelce farkedeceksiniz un yetiği zaman.
- Yoğurduğumuz hamurdan bir avuç kadar ayıralım ve onu buzdolabında bekletelim, geri kalan hamuru alalım yağlanmış borcam içine iyice yayalım ve üzerine reçeli dökelim her tarafına ilave edelim,.
- Buzdolabından çıkardığımız parçayı rendeyle üzerine kapatacak şekilde iyice koyalım her tarafa.
- Rende kullanmak istemeyen elinle de küçük parçalar ekleyebilir,.
- Önceden ısıtılmış fırında 180ç fırında kızarana kadar pişirelim daha sonra ilk sıcaklığı gittikten sonra pudra şekeri ekleyebilirsiniz.