Ramazan Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 5 su bardağı un kontrollü
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Çörekotu
- Susam
Ramazan Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su ılık süt maya şeker alarak karıştıralım 20 dakika dinlendirin.
- Üzerine sıvı yağ, tuz, mahlep ve unuda azar azar ek ederek yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak pofuduk bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Görseldeki üzere hal vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsinin üzerini jelatin ile hava almayacak formda kapatalım, bir gece tepsi mayası verelim.
- Daha sora üzerine yumurta sarısı, pekmez karışımı fırça yardımı ile sürelim.
- Susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim yemeğe hazır deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.