Ramazan Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 5 su bardağı un kontrollü
- Yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı pekmez
- Çörekotu
- Susam
Ramazan Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabına ılık su ılık süt maya şeker alarak karıştıralım 20 dakika dinlendirin.
- Üzerine sıvı yağ, tuz, mahlep ve unuda azar azar ek ederek yoğurmaya başlayalım ele yapışmayan yumuşak pofuduk bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Görseldeki üzere hal vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsinin üzerini jelatin ile hava almayacak formda kapatalım, bir gece tepsi mayası verelim.
- Daha sora üzerine yumurta sarısı, pekmez karışımı fırça yardımı ile sürelim.
- Susam ve çörek otu ile süsleyerek 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim yemeğe hazır deneyenlere şimdiden. Afiyet olsun????.