Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan İçin Dondurucuda Börek Tarifi

Ramazan İçin Dondurucuda Börek Tarifi
0
98

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Ramazan İçin Dondurucuda Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sos için gereken materyaller;
  • 3 adet yumurta (1 adet sarı üzeri için ayrılacak)
  • 1 şişe maden suyu
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Bir paket kabartma tozu
İçi için;
  • 250 gram kadar peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Ramazan İçin Dondurucuda Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce sosunu hazırlayarak başlayalım. 1 adet yumurta sarısını kenara ayıralım.
  2. Sos gereçlerini tamamını derin bir kaseye alıp çırpalım.
  3. İlk yufkayı tezgaha açalım üzerine 2 kepçe sostan dökelim.
  4. Sosu fırça yardımı ile her yere sürelim.
  5. Üzerine ikinci yufkayı da koyalım tekrar sostan 2 kepçe daha dökelim ve yufkanın her yerine sürelim.
  6. Börekleri gül böreği formunda saracağım o yüzden yufkaları 4 eşit modüle ayırıyorum.
  7. İç harcını kenarlara yer değiştirelim. Böreğimizi saralım ve gül biçiminde verelim.
  8. Diğer yufkaları da birebir halde hazırlayalım.
  9. Börekleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim kalan sosu böreklerin üzerine kepçe ile dökelim.
  10. Böreği 20 dakika kadar dinlendirelim. Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürelim. İsteğe nazaran üzerine susam yahut çörek otu serpiştirin.
  11. 220 derecelik evvelce ısıtılmış fırında börek lerinizi pişirebilirsiniz.
  12. Bu böreği dilerseniz çiğ olarak dilerseniz de pişmiş bir halde dondurucuda koruma edebilirsiniz. Çiğ halde dondurucuya atmak isterseniz : börekleri gül halinde sarın yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve dondurucuya koyun. Börekler donduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Tüketmek istediğinizde birkaç saat odasında bekletip üzerine yumurta sarısı sürün fırına verin.
  13. Eğer pişmiş bir biçimde dondurucuya koymak isterseniz pişirin ve soğusun. Buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Dilediğiniz vakit afiyetle yiyebilirsiniz.
Tarifi görüntülü olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma beklerim.

Ramazan İçin Dondurucuda Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı) Tanımı İçin Malzemeler Sos için: 150 ml süt150 ml yoğurt150 ml sıvı yağ2 adet yumurtaMaydanozDondurucuda satılan kare çin hamuru yahut yufkaBeyaz peynirPastırma (doğranmış) Üzeri için: 2 adet yumurta sarısıÇörek otu/susam Gül Böreği (Peynirli Ve Pastırmalı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
İçli Köfte Tadında Börek (Dondurucuda Saklanabilir) Tanımı İçin Gereçler İç harcı için; 1 küçük uzunluk kuru soğan200 gram kıymaYarım çay bardağı ince bulgur1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi1 çay kaşığı tepeleme tuz1 çay kaşığı silme karabiberÇay kaşığının ucuyla kimyon dileğe nazaran istenirse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Dondurucu İçin 2 Farklı Tanım Tanımı İçin Malzemeler Bulgur köftesi için; 1,5 su bardağı irmik1 su bardağı köftelik bulgur1,5 su bardağı sıcak su2 yemek kaşığı unTuzPul biber Pratik börek için; 4 adet yufkaYarım su bardağı sıvı yağDondurucudan çıktıktan sonra,Yarım su bardağı suYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
Dondurucuya Koymalık Sigara Böreği Tanımı İçin Materyaller Lor yahut 2 kalıp beyaz peynir3 adet yufkaSuDilerseniz maydanoz Dondurucuya Koymalık Sigara Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Peynirimizi maydanoz ile karıştıralım. Yufkalarımızı eşit modüllere bölelim. Peynir koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Çıtır Çıtır Sodalı Katmer Börek (Buzluk Böreği) Tanımı İçin Gereçler 4 tane yufka Yufkaların ortasına sürmek için sos; 200 ml sıvı krema yahut süt1 çay bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı maden suyu1/2 (yarım) çay bardağı su İçi için; Beyaz peynirMaydanoz Sosu için; 1 şişe maden suyu Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt