Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Rakı Nasıl Yapılır?

Rakı Nasıl Yapılır?
0
173

adanali

FD Üye
Katılım
Eki 20, 2019
Mesajlar
2,792
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
69
Gıda ve içecek sektöründe giderek artış gösteren korsan üretimler, alkollü içeceklerde de kendini göstermektedir. Özellikle rakı markalarında karşılaşılan bu sorun için, evde rakı nasıl yapılır video ve anlatımları sosyal medyada yerini almıştır. Aşağıda boğma rakı nasıl yapılır sorusunun cevabını sizlere sunmaktayız.

Evde Rakı Yapımı için Malzemeler

  • 1 kg üzüm pekmezi,


  • 3,5 kg toz şeker,


  • 30 gr maya,


  • Üzüm aroması,


  • Anason uçucu yağı,


  • Alkolmetre,


  • Derece,


  • İsteğe bağlı meşe cipsi,


  • 19 lt damacana,


  • Hortum,


  • Bakır boru,


  • İyotsuz tuz.


Evde Rakı Nasıl Yapılır?

  • Rakı yapımı için öncelikle derin bir tencere içerisinde belirtilen miktardaki şeker ve suyu kaynatarak bir şurup elde ediyoruz. Elde ettiğimiz bu şurubu damacana içerisine döküyoruz. Damacanaya ağız kısmından yaklaşık 15 cm aşağıda olacak kadar dinlenmiş su ilavesi yapıyoruz.


  • Kapağını sıkıca kapattığımız damacanayı iyice çalkalayıp su sıcaklığı 35 derecenin altına geldiği zaman damacanaya maya ekliyoruz

  • Önceden hazırlanmış olan hava sızdırmayan kapağa monte edilmiş olan hortumu damacanaya takıyoruz. Hortumun diğer ucunu içi su dolu olan başka bir şişe içerisine bırakıp fermantasyon işlemine başlıyoruz. Bu süreç ortalama olarak 15-20 gün dolaylarında sürmektedir. Fermantasyon işlemi, dışarıdaki şişeden kabarcıklar çıkmadığı zaman tamamlanmış demektir.


  • Fermantasyon işleminin bitmesi ile beraber damacanada bulunan karışım başka bir kap içerisine dökülmelidir. Dökme işlemi sırasında damacananın dibinde bulunan tortu alınmamalıdır.


  • Fermantasyon sürecinden sonra rakı yapımı için damıtma dediğimiz yönteme geçiyoruz. Bunun için genellikle düdüklü tencereler tercih edilmektedir. Tencere kapağında açılan bir deliğe bakır bir boru monte edilmelidir.


  • Düdüklü tencerenin yarısından fazlasını yaptığımız karışım ile dolduralım. Bakır borunun ucunun olduğu diğer kovanın içerisine buz ve su doldurup tencere kapağını da sıkıca kapatalım. Altını açtığımız tencere, sıcaklık yaklaşık 80 dereceye geldiğinde bırakalım.


  • Oluşan suma dediğimiz karışıma iyotsuz tuz ilave edelim ve tekrar damıtalım. Elde ettiğimiz sumaya anason uçucu yağı ilave edip dinlenmeye bırakalım. Boğma rakı hazır hale gelmiştir.
 

Similar threads

Rakı, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Alkollü içki denilince akla ilk gelen çeşitlerden olan bu rakı, farklı ana malzemelerden yapılabilir. Piyasada satışı yapılan ve esas rakı olarak da bilinen rakı çeşidinin ise ana maddesi üzümdür. Şıra haline gelen üzümlerin etil alkol ile fermente...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
Günümüzde özellikle çocukların sevdiği pamuk şeker yapımı kolay olan yiyeceklerdir. Özellikle evde pamuk şeker yapımı için pek çok annenin tarif arayışında oluşu ile beraber sağlıksız pamuk şeker tarifleri ortaya çıkmıştır. Aşağıda sizler için evde pamuk şeker nasıl yapılır sorusunun cevabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
Ülkemizin mutfak ürünlerinde tanınmasını sağlayan tatlıların başında gelen lokum, genellikle restoran ve cafe gibi işletmelerde yapılmaktadır. Evde lokum nasıl yapılır sorusu ise birçok lokum hayranının aklındaki sorudur. Sultan ve saray lokumu gibi çeşitleri bulunan lokum tarifleri ev hayatında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
İşkembe çorbası tarifi İşkembe çorbası nasıl yapılır Nezaket Malzemeleri: 1 Yemek Kaşığı tepeli Un 12 yarım Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Çay Bardağı Soğuk Su Terbiyenin Hazırlanması: İşkembeler haşlandıktan sonradan, bir kap içerisine 1 yemek yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Ana yemeklerin yanında yan çıtır olarak ya da tek başına çerez niyetine soğan halkalarına kim hayır diyebilir... Görüntüsü ve çıtır lezzeti ile hemen hemen her damak tadına uygun olan bu özel tarifin yapılış aşamaları ve farklı tarifleri sizler için araştırdık. Elde ettiğimiz sonuçlar ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
252
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt