iltasyazilim
FD Üye
İşkembe çorbası tarifi İşkembe çorbası nasıl yapılır
Nezaket Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı tepeli Un 12 yarım Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Çay Bardağı Soğuk Su
Terbiyenin Hazırlanması:
İşkembeler haşlandıktan sonradan, bir kap içerisine 1 yemek yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 nehir bardağı soğuk su katılacak ve bir hoş çırpılacak Karışım kabı içerisinde bekletilecek
Düdüklü tencereye işkembe parçalarını, 1 diş soyulmuş bütün sarımsak, 14 kabuklu limon parçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, düdüklünün kapağı kapatılacak Düdüklü tencerede işkembe parçaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek Haşlanan işkembe parçaları bir kap içerisine alınacak Tencerede kalan işkembe suyu ocakta yeniden kaynatılacak İşkembe parçaları tercihinize kadar minik veya kocaman doğranacak Doğranan parçalar tencereye aktarılacak
Tencere kaynadıktan daha sonra, bir kepçe işkembe suyu alınacak ve terbiye içerisine ilave edilecek, karıştırılacak Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak Tencere 5 dakika süre ile baştan kaynatılacak ve ocak söndürülecek 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, üzerine 1 dere kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım çorbanın üstüne dökülecek Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe çorbanızı servis edebilirsiniz *
Nezaket Malzemeleri:
1 Yemek Kaşığı tepeli Un 12 yarım Limon Suyu 2 Adet Yumurta Sarısı 1 Çay Bardağı Soğuk Su
Terbiyenin Hazırlanması:
İşkembeler haşlandıktan sonradan, bir kap içerisine 1 yemek yemek kaşığı tepeli un, 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu, 1 nehir bardağı soğuk su katılacak ve bir hoş çırpılacak Karışım kabı içerisinde bekletilecek
Düdüklü tencereye işkembe parçalarını, 1 diş soyulmuş bütün sarımsak, 14 kabuklu limon parçası, 1 tatlı kaşığı tuz, 12 su bardağı su konulacak, düdüklünün kapağı kapatılacak Düdüklü tencerede işkembe parçaları yumuşayıncaya kadar pişirilecek Haşlanan işkembe parçaları bir kap içerisine alınacak Tencerede kalan işkembe suyu ocakta yeniden kaynatılacak İşkembe parçaları tercihinize kadar minik veya kocaman doğranacak Doğranan parçalar tencereye aktarılacak
Tencere kaynadıktan daha sonra, bir kepçe işkembe suyu alınacak ve terbiye içerisine ilave edilecek, karıştırılacak Bu karışım tencereye katılacak ve karıştırılacak Tencere 5 dakika süre ile baştan kaynatılacak ve ocak söndürülecek 1 yemek kaşığı tereyağı eritilecek, üzerine 1 dere kaşığı pul biber ilave edilecek yakılmadan kavrulacak, bu karışım çorbanın üstüne dökülecek Ezilmiş sarımsak ve sirke karışımı ile işkembe çorbanızı servis edebilirsiniz *