Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Püreli tepsi kebabı tarifi

Püreli tepsi kebabı tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
14
Püre ile zenginleştirilmiş tepsi kebabı Değişik bir lezzet püreli tepsi kebabı tarifi!



Pişirmekten zevk alacağınız lezzetli bir tarif püreli tepsi kebabı

Malzemeler:

Köftesi için;

500 gram kadar kıyma
1 tane kuru soğan
1 kase bayat ekmek içi
1 avuç maydanoz
1 tane yumurta
2 ya da 3 diş sarımsak
karabiber
pul biber
tuz

Püresi için;

5 ya da 6 tane patates
2 kaşık tereyağı
2 bardak süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Sosu için;
15 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:

Patatesleri haşlamak için tencereye koyun Dilimlenmiş soğanı, yumurta, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin ve bu malzemelerin hepsini kıyma ile yoğurarak dinlenmeye bırakın Fırın tepsinize köfte harcını yayın Salça ve 1 bardak sıcak suyu karıştırarak kıymanın üstüne dökün Köfte harcınızı fırına sürerek 170 derecede üstü kızarana kadar pişirin Soğuyan haşlanmış patatesleri tereyağı ve tuz ile ezerek süt ilave edin Krema kıvamında olan patateslere kaşar peyniri ilave edin Fırında olan sıcak köftenizin üstüne pürenizi yayarak fırına koyun Fırına koymadan önce dilerseniz üzerine domates ve biberde koyabilirsiniz Domatesleri eriyen yemeğinizi alarak dilimleyerek sunum yapabilirsiniz
Afiyet olsun!


 

Similar threads

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma ( 500 gr ) 1 tane büyük boy soğan 1 tane kırmızı kapya biber 23 tane sivribiber (büyükse 2 küçükse 3 tane) 1 tutam maydanoz ( 810 dal kadar) 3 yemek kaşığı galeta unu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 400 gram kıyma1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)Çeyrek demet maydanoz1 adet yumurta4 yemek kaşığı sıvı yağ3 diş sarımsak1 su bardağı bayat ekmek içi (Galeta unuda kullanabilirsiniz)TuzKarabiberPul biber Püresi için; 5 adet patates2 su bardağı süt2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kıyma 1 tane büyük boy soğan 3 tane patates 2 diş sarımsak Biraz maydanoz 3 tane çarliston biber 12 tane domates 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı su Tuz ,karabiber ,kekik, pulbiber Kaç Kişilik: 46 Hazırlama: 25dk Pişirme: 40dk Tepsi Kebabı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Son derece lezzetli ve bir o kadar da faydalı yemeklerden biri olan patatesli tepsi kebabı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle özel günlerde veya iki haftada bir yapılan tapsi kebabını hemen herkes sever ve yer. Tepsi kebabını yapmak zor değildir, hızlı bir şekilde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Hatay bölgesinin yöresel lezzetlerinden biri olan tepsi kebabı, görünümü ve lezzeti ile dikkat çekiyor. Diğer bir adı ile sini kebabı olarak bilinen tepsi kebabı, kolay yapımı ve muhteşem tadı ile de sofları taçlandırmaktadır. Bu nokta da tepsi kebabı nasıl yapılır? Sualinin cevabı evde ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
858,505Konular
982,831Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt