Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Püreli Tepsi Kebabı

Püreli Tepsi Kebabı
0
27

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
pureli-tepsi-kebabi.jpg

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi (Galeta unuda kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Püresi için;
  • 5 adet patates
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Sosu için;
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
Üzerine;
  • Arzuya göre
  • Domates
  • Yeşil biber

Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Köftesi için kıymamızı derin bir kaseye alalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Kıymamızın üzerini kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
  2. Dinlenen kıymamızı yağladığımız tepsiye yayalım. Elimizle bastırıp her tarafının eşit olmasını sağlayalım. Salçayı suyla karıştırıp kıymamızın üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  3. Püresi için; patatesleri soyup haşlayalım. Çatalla güzelce ezip sıcakken tereyağını ilave edelim. Tereyağı tamamen eriyince sütü, rendelenmiş kaşarı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  4. Püremizi fırından çıkardığımız kıymamızın üzerine yayalım. Üst kısma doğradığımız domates ve biberlerle süsleyip tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt