Püreli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (Rendelenmiş)
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı bayat ekmek içi (Galeta unuda kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 5 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- Arzuya göre
- Domates
- Yeşil biber
Püreli Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi için kıymamızı derin bir kaseye alalım. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edip güzelce yoğuralım. Kıymamızın üzerini kapatıp buz dolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen kıymamızı yağladığımız tepsiye yayalım. Elimizle bastırıp her tarafının eşit olmasını sağlayalım. Salçayı suyla karıştırıp kıymamızın üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Püresi için; patatesleri soyup haşlayalım. Çatalla güzelce ezip sıcakken tereyağını ilave edelim. Tereyağı tamamen eriyince sütü, rendelenmiş kaşarı ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Püremizi fırından çıkardığımız kıymamızın üzerine yayalım. Üst kısma doğradığımız domates ve biberlerle süsleyip tekrar fırına sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.