Püre Yatağında (Et Sote) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı et
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 baş soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Pulbiber ,karabiber ,kekik ,kırmızı toz biber, tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
- 4 adet haşlanmış patates
- 50 gram tereyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
Püre Yatağında (Et Sote) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup 5 dakika kavuruyoruz.
- Biberleri de doğrayıp içine katıyoruz ,5 dakika daha kavuruyoruz .
- Salça, tuz ve baharatları da koyup birkaç dakka daha kavurduktan sonra üzerine sıcak suyu döküp ocağın altını kısıyoruz.
- Bu şekilde suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz .
- Bu arada püreyi hazırlıyoruz .Haşlanmış patatesleri iyice eziyoruz.
- Üzerine tuz ,tereyağı ve kaşar ekliyoruz .
- Ocağa alıp sütünü de katıp topak kalmayacak şekilde 5 dakika ezerek pişiriyoruz.
- Hazır olunca yanında pirinç veya bulgur ile istediğimiz gibi servis ediyoruz (afiyet olsun ).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.