Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı İçin Gereçler
Püre için
- 4 adet patates
- 1 kaşık tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 250 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet sivri
- 1 adet kapya biber
- 1 adet küçük domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Zeytinyağı
Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Püre için; patatesleri düdüklüde 20 dakika haşlayın.
- Akabinde patatesleri blendırla ezin.
- Üzerine tuzunu ve karabiberini koyup karıştırın.
- Yavaş yavaş sütü dökün kıvam alana kadar karıştırın.
- Son olarak kaşar peynirini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pürüzsüz olması için bir sefer daha blendırdan geçebilirsiniz.
- Servis tabağına alın.
- Kıyma sote için; zeytinyağında soğanı kavurun.
- Akabinde biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Kıymayı ekleyip kaşıkla dağıtın.
- Son olarak baharatları ekleyip kavurun.
- Kıyma pişince patates püresinin üzerine koyup servis edebilirsiniz.
Püre Yatağında Kıyma Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.