Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Un
- Peynir
Puf Puf Kabaran Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, tuz, şeker, sıvı yağı yoğurma kabına alalım ve karıştıralım. İçine unu ve mayayı ekleyelim. Unu denetimli ekleyelim. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoruyoruz. 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Sonrasında bezelere ayıralım. Fotoğraflarda görüldüğü üzere evvel elimizi yağlayıp, hafif açıp, iki kenardan içe hakikat üst üste kutlayalım.
- Sonrasında açtığımız hamuru üçgen formuna yakın tekrar elimizi yağlayın açalım. İçine peynir koydum. Yarısını sade yaptım. Ne isterseniz içine koyabilirsiniz.
- Tezgahtan kaldırmadan sarmaya başlayalım. Sararken kendinize hakikat hafif hafif çekerek sarın. Kruvasan halini alacaktır. En ucunu da altına getirerek hamuru yapıştırın ve tepsiye dizin.
- Tepsiye dizdikten sonra 30 dakika (yarım saat) üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
- Sonrasında 1 yumurta sarısına 2 çay kaşığı su ve 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyerek yavaşça hamuru söndürmeden yumurta sarısını hamura sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine ince bir bez yahut mutfak havlusu örtün. Hepinize kolay gelsin. Afiyet ve şifa olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.