
Puf Puf Kabaran Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Sodalı Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet taze günlük yufka
- 1 şişe maden suyu
- ¾ su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- Az yağlı beyaz peynir veya lor peynir
- 2 adet yumurta sarısı (Ayırdığımız)
Puf Puf Kabaran Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Sodalı Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin sosu için maden suyu, sıvı yağ ve yumurta beyazlarını çırpalım. İlk yufkayı tezgaha serip, üzerine bolca sos dökerek fırçayla yayalım.
- İkinci ve üçüncü yufkaları da aynı şekilde üst üste serip sosumuzu sürelim.
- Yufkamızı artı şeklinde dört parçaya bölüp, böldüğümüz her parçayı da beş eşit parçaya bölelim. Toplamda 20 üçgen parça oluyor. Yufkanın büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.
- Üçgen şeklindeki yufkanın geniş kenarına ufalanmış beyaz peyniri ekleyip, rulo şeklinde saralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim ve buzluğa atalım. Pişireceğimiz zaman çıkarıp, buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı sürelim. Çözülmesini beklemenize gerek yok.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Hemen pişirmek isterseniz buzdolabının alt kısmında 1 saate yakın sosun çekmesini bekleyin. Afiyetle kalın.