
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kalığı tereyağı eritilmiş
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 2 su bardağı beyaz peynir
- 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- Maydanoz ince doğranmış
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreğin sosu için uygun bir kaba yumurta yoğurt eritilmiş ve soğutulmuş tereyağ ,süt ,sıvı yağ ve soda çırpma kabına alarak karışana kadar tel çırpıcıyla çırpalım.
- Daha sonra peynirleri maydanozu ilave edip güzel karıştıralım.
- Tezgahın üzerine yufkadan birtane açıp karışımdan her yerine yayalım.
- Malzeme bitene kadar aynı işlemi yapalım.
- Enson çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım ve rulo olan böreği 3 parçaya kesip dolapda 4 saat kadar dinlendirelim.
- Dinlenmiş böreği 2 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye yerleşdirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet osun.