iltasyazilim
FD Üye
Pudingli Kurabiye sıvı Yağlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket toz puding vanilyalı veya muzlu isteğiniz herhangi biri ben muzlu kullandım
*3 su bardağı un
Pudingli Kurabiye sıvı Yağlı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sadece 3 malzemeyle kıyır kıyır ağızda kum gibi dağılan kurabiye tarifi paylaşacağım muzun vermiş olduğu o mis gibi koku ve tadı anlatılmaz derecede güzel bu malzemeden 20 tane kurabiye elde ediliyor buyurun bu çok lezzetli ve kolay tarifimizin yapımına geçelim
Geniş bir kaba sıvı yağ ve puding tozu alınır ve karıştırılır Üzerine un azar azar ilave edilir yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edilir Çok fazla yoğurmadan hamur toparlanır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanıp çok az yağlanmış fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri beyaz altı hafif pembelesinceye kadar pişirilir Yaklaşık 30 35 dakika kadar pişen kurabiyeler iyice soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir ve servis edilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Arkadaşlar kesinlikle yayılma yapmaz
Kurabiyelerin yayılmamasi püf noktaları fırının önceden iyice ısıtılmış olması gerekiyor
Hamuru çok fazla yoğurmadan hemen toparlayın ve kullanacağınız tepsiyi çok fazla yağlamayın
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket toz puding vanilyalı veya muzlu isteğiniz herhangi biri ben muzlu kullandım
*3 su bardağı un
Pudingli Kurabiye sıvı Yağlı Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sadece 3 malzemeyle kıyır kıyır ağızda kum gibi dağılan kurabiye tarifi paylaşacağım muzun vermiş olduğu o mis gibi koku ve tadı anlatılmaz derecede güzel bu malzemeden 20 tane kurabiye elde ediliyor buyurun bu çok lezzetli ve kolay tarifimizin yapımına geçelim
Geniş bir kaba sıvı yağ ve puding tozu alınır ve karıştırılır Üzerine un azar azar ilave edilir yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edilir Çok fazla yoğurmadan hamur toparlanır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanıp çok az yağlanmış fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri beyaz altı hafif pembelesinceye kadar pişirilir Yaklaşık 30 35 dakika kadar pişen kurabiyeler iyice soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpilir ve servis edilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Arkadaşlar kesinlikle yayılma yapmaz
Kurabiyelerin yayılmamasi püf noktaları fırının önceden iyice ısıtılmış olması gerekiyor
Hamuru çok fazla yoğurmadan hemen toparlayın ve kullanacağınız tepsiyi çok fazla yağlamayın