iltasyazilim
FD Üye
3 Malzemeli Muzlu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket muzlu toz puding
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un
Şerbeti için olan malzemeleri;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*3 4 damla limon suyu
3 Malzemeli Muzlu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok az malzemeyle çok pratik ve çok lezzetli dışı yumuşak içi kıyır kıyır hele o mis gibi kokusu ve tadı bir harika olan ıslak kurabiye tarifi paylaşacağım kesinlikle yayılma yapmaz
Öncelikle şerbeti için olan malzemeler limon suyu hariç tencereye alınır ,ocağa konur kaynamaya bırakılır ,kaymaya başlayınca limon suyu eklenir 7 8 dakika kadar kaynatılır ve soğuması için kenara bırakılır
Geniş bir kaba sıvı yağ alınır üzerine puding tozu dökülür Unu azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır Avuç içinde yuvarlanır çok hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış* 170 derece ki fırında yaklaşık 30 35 dakika altı hafif pembeleşip üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir pişen kurabiyeler fırından alınır 5 dakika kadar bekletilerek ilk sıcaklığının çıkması için beklenir ardından soğuk şerbet kaşık kaşık kurabiyelerin üzerine gezdirilir İyice soğuyan kurabiyeler istenilen şekilde süslenilip servis edilir deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın bu malzemeden 20 adet kurabiye çıkıyor
Not:; kurabiyelerinizin yayılmaması için öneri;
Fırının muhakkak önceden ısıtılmış* olmalı
Kullanacağınız tepsiyi çok fazla yağlamayın
Hamurla çok fazla oynamayın yani fazla yoğurmayın çok çabuk toparlanan bir hamur zaten
*1 paket muzlu toz puding
*1 su bardağı sıvı yağ
*3 su bardağı un
Şerbeti için olan malzemeleri;
*1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*3 4 damla limon suyu
3 Malzemeli Muzlu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar çok az malzemeyle çok pratik ve çok lezzetli dışı yumuşak içi kıyır kıyır hele o mis gibi kokusu ve tadı bir harika olan ıslak kurabiye tarifi paylaşacağım kesinlikle yayılma yapmaz
Öncelikle şerbeti için olan malzemeler limon suyu hariç tencereye alınır ,ocağa konur kaynamaya bırakılır ,kaymaya başlayınca limon suyu eklenir 7 8 dakika kadar kaynatılır ve soğuması için kenara bırakılır
Geniş bir kaba sıvı yağ alınır üzerine puding tozu dökülür Unu azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır Avuç içinde yuvarlanır çok hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış* 170 derece ki fırında yaklaşık 30 35 dakika altı hafif pembeleşip üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir pişen kurabiyeler fırından alınır 5 dakika kadar bekletilerek ilk sıcaklığının çıkması için beklenir ardından soğuk şerbet kaşık kaşık kurabiyelerin üzerine gezdirilir İyice soğuyan kurabiyeler istenilen şekilde süslenilip servis edilir deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın bu malzemeden 20 adet kurabiye çıkıyor
Not:; kurabiyelerinizin yayılmaması için öneri;
Fırının muhakkak önceden ısıtılmış* olmalı
Kullanacağınız tepsiyi çok fazla yağlamayın
Hamurla çok fazla oynamayın yani fazla yoğurmayın çok çabuk toparlanan bir hamur zaten