
Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket süt
- 2 yemek kaşığı nișasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Hazır çikolata sosu
- Ceviz içi yahut fındık, çam fıstığı vs.
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye 1 su bardağı suyu ekliyoruz.
- Ardından tereyağını ekleyip kaynatalım.
- Ardından vanilyayı unu ekleyip karıştırarak pişirelim.
- 5-6 dk sonra ocaktan alalım. Soğuması için soğuyan hamurun içine beş yumurtayı teker teker karıștırarak ekleyelim.
- Daha sonra harcı ister sıkma torbasına koyup yahut kaşıkla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
- Küçük bir tencereye iç materyalleri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çabucak içine tereyağını ekleyip karıştıralım soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpalım.
- Soğuyan profiterolleri kesip içine birer tatlı kaşığı krema koyup kapatalım. Gereçler bitene kadar en son üzerine çikolata sosu yapıp gezdirelim.