Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
29

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
İç kreması için malzemeler
  • 1 paket süt
  • 2 yemek kaşığı nișasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • Hazır çikolata sosu
  • Ceviz içi yahut fındık, çam fıstığı vs.

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tencereye 1 su bardağı suyu ekliyoruz.
  2. Ardından tereyağını ekleyip kaynatalım.
  3. Ardından vanilyayı unu ekleyip karıştırarak pişirelim.
  4. 5-6 dk sonra ocaktan alalım. Soğuması için soğuyan hamurun içine beş yumurtayı teker teker karıștırarak ekleyelim.
  5. Daha sonra harcı ister sıkma torbasına koyup yahut kaşıkla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizelim
  6. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika denetimli bir biçimde pişirelim.
  7. Küçük bir tencereye iç materyalleri ekleyip yoğunlaşana kadar pişirelim ve ocaktan alalım çabucak içine tereyağını ekleyip karıştıralım soğuyunca kremayı ekleyip mikserle çırpalım.
  8. Soğuyan profiterolleri kesip içine birer tatlı kaşığı krema koyup kapatalım. Gereçler bitene kadar en son üzerine çikolata sosu yapıp gezdirelim.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt