
Profiterol Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 125 gram margarin
- 3 yahut 4 orta uzunluk yumurta
- 3 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta
- 150 gram labne peynir
- Vanilya
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ,margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynayınca ocaktan alıp unu içine ek edip çırpıcıyla süratlice karıştırıyoruz.
- Ocağa tekrar alıp altını kısıyoruz. Devamlı karıştırıyoruz.
- Tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur hazır demektir ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduktan sonra içine teker teker ve en az 1 yahut 2 dakika aralıklarla yumurtayı kırıyoruz.
- Sıkma torbasında sıkılacak kıvamda gelince yumurta eklemeyi bırakıyoruz. Ben 4 yumurta ekledim. Fakat bazen 3 yumurtayla da kıvamı bulduğum oldu.
- Krema için evvel 1 bardak süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Kalan 2 bardak sütü unu yumurtayı çırpıp kaynayan sütten kepçe ile ek ediyoruz.
- Bir süzgeçten geçirip kaynayan süte tamamını ekleyip kısık ocakta devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynayan kremayı ocaktan alıyoruz.
- Birinci sıcağı çıkınca içine labneyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Mümkünse 1 gün evvelden yapıp dolapta ağzı kapalı bekletin.
- Soğuyan kremayı tekrar soğuyan profiteroller le buluşturma vakti. İster ince üçlü duy ile isterseniz de ortadan ikiye keserek kremayı sıkın.
- Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
- Hazır paket çikolata sosunu pişirip soğutun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine dokun.
- Çikolata sosu döktükten çabucak sonra tüketmenizi öneririm. Sos yumuşatır zira.