Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol

Profiterol
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
profiterol.jpg

Profiterol Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 125 gram margarin
  • 3 yahut 4 orta uzunluk yumurta
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 150 gram labne peynir
  • Vanilya

Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Su ,margarin, şeker ve tuzu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca ocaktan alıp unu içine ek edip çırpıcıyla süratlice karıştırıyoruz.
  3. Ocağa tekrar alıp altını kısıyoruz. Devamlı karıştırıyoruz.
  4. Tencerenin tabanına yapışmaya başlayınca hamur hazır demektir ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Büsbütün soğuduktan sonra içine teker teker ve en az 1 yahut 2 dakika aralıklarla yumurtayı kırıyoruz.
  5. Sıkma torbasında sıkılacak kıvamda gelince yumurta eklemeyi bırakıyoruz. Ben 4 yumurta ekledim. Fakat bazen 3 yumurtayla da kıvamı bulduğum oldu.
  6. Krema için evvel 1 bardak süt ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
  7. Kalan 2 bardak sütü unu yumurtayı çırpıp kaynayan sütten kepçe ile ek ediyoruz.
  8. Bir süzgeçten geçirip kaynayan süte tamamını ekleyip kısık ocakta devamlı karıştırarak kaynatıyoruz.
  9. Kaynayan kremayı ocaktan alıyoruz.
  10. Birinci sıcağı çıkınca içine labneyi ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Mümkünse 1 gün evvelden yapıp dolapta ağzı kapalı bekletin.
  11. Soğuyan kremayı tekrar soğuyan profiteroller le buluşturma vakti. İster ince üçlü duy ile isterseniz de ortadan ikiye keserek kremayı sıkın.
  12. Servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
  13. Hazır paket çikolata sosunu pişirip soğutun. Hazırladığınız profiterollerin üzerine dokun.
  14. Çikolata sosu döktükten çabucak sonra tüketmenizi öneririm. Sos yumuşatır zira.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt