elektronikci
FD Üye
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 bardak süt
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı taze yağ
- 1 paket krem şanti yada sıvı krema
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu ve margarini ocağa alalım margarin eriyince.
- Bir bardak unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip iyice karıştıralım. Ve soğumaya bırakalım.
- Yumurtaların birini kırıp iyice çırpalım.
- İyice karıştıktan sonra diğer yumurtayı onu da çırpıp son yumurtayı kırıp hepsini iyice çırpalım.
- Homojen bir kıvamı olmalı. Kaşık yada sıkma torbası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine topcuklar yapalım.
- 180 derece fırına verelim.
- 2 bardak sütü tencereye alalım üzerine çikolata sosunu ilave edelim pişirelim, karıştırarak ocaktan alıp bir kenara bırakalım yüz tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayalım.
- Sıra geldi içinin kremasına süt, un ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alalım. Karıştıra karıştıra pişirelim, koyulaşınca içine vanilya ve krem şantiyi ilave edelim iyice çırpalım.
- Profiterollerimizin yarısını bıçak yardımıyla açalım, içine kremadan dolduralım. Hepsinin sunum tabağına dizip üzerine çikolata sosumuzu gezdirelim. Heryerime gelecek sekilde.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.