elektronikci
FD Üye

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 3 yumurta (oda sıcaklığında)
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 bardak süt
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı taze yağ
- 1 paket krem şanti yada sıvı krema
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyu ve margarini ocağa alalım margarin eriyince.
- Bir bardak unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edip iyice karıştıralım. Ve soğumaya bırakalım.
- Yumurtaların birini kırıp iyice çırpalım.
- İyice karıştıktan sonra diğer yumurtayı onu da çırpıp son yumurtayı kırıp hepsini iyice çırpalım.
- Homojen bir kıvamı olmalı. Kaşık yada sıkma torbası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine topcuklar yapalım.
- 180 derece fırına verelim.
- 2 bardak sütü tencereye alalım üzerine çikolata sosunu ilave edelim pişirelim, karıştırarak ocaktan alıp bir kenara bırakalım yüz tutmasın diye arada karıştırmayı unutmayalım.
- Sıra geldi içinin kremasına süt, un ve şekeri bir tencereye alıp ocağa alalım. Karıştıra karıştıra pişirelim, koyulaşınca içine vanilya ve krem şantiyi ilave edelim iyice çırpalım.
- Profiterollerimizin yarısını bıçak yardımıyla açalım, içine kremadan dolduralım. Hepsinin sunum tabağına dizip üzerine çikolata sosumuzu gezdirelim. Heryerime gelecek sekilde.
Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı