
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 4 yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 tam yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım kutu krema
- 1,5 paket krema
- 140 gram sütlü çikolata
Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kremayı yapıyoruz. Krema hariç bütün malzemeyi tencereye alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz soğuyunca kremayı ilave ediyoruz.
- Çikolata sosu için; bir buçuk paket kremayı tencereye alıyoruz kenarlardan kaynamaya başlayınca altını kapatıp çikolatasını ilave edip eritiyoruz.
- Hamuru için; tencereye su ve tereyağı alıp eriyene kadar karıştırıyoruz unu ilave edip pişiriyoruz iyice soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpıyoruz sıkma torbasına yada kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ben pasta şırıngası kullandım içinin kremasını sıkmak için sizler arasını kesip kaşık ile dordurabilirsiniz en son servis yapacağınız zaman çikolata sosunu döküyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun ????