
Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 4 yumurta
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
- Şekerli vanilin
- Kremşanti
- 1 paket çikolata sos
- Paketin üzerindeki kadar süt
Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye margarin eklenir ve eritilir. Erittikten sonra üzerine su eklenir. Su hafif ısınmaya başladığında un, şeker ve tuz da eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Kıvama geldikten sonra 1 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Yumurtaları soğuduktan sonra koyuyoruz. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikser ile çırpıyoruz.
- Hamurun kıvamı ne sert ne de yumuşak olmalı. Kıvamı hamuru koyduğumuzda dağılmayacak şekilde olmalı.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Ben hamuru tatlı kaşığı ile koydum. Büyüklüğünü siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben büyük ve küçük olarak iki şekilde yaptım. Büyük istiyorsanız 1 tatlı kaşığı küçük istiyorsanız yarım tatlı kaşığı güzel oluyor.
- Hamuru kaşıkla koyduktan sonra elimizi suya batırıp şeklini düzeltelim.
- Önceden ısıttığımız 150 derece fırında fırında pişirmeye bırakalım.
- Hamur pişerken bir yandan kremayı yapıyoruz. Tencereye krema için süt şeker un ve nişastayı koyalım.
- Kaynamaya başladığında 1-2 dakika fıkırdasın, sonra altını kapatalım.
- Şekerli vanilin ve krem şanti ekleyip, mikser ile çırpıyoruz. Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
- Çikolata sos için paketin arkasındaki yazan süt miktarı kadar sütü tencereye koyalım çikolata sosu da ekleyip kaynayana kadar bekleyelim kaynayıp fokurdadıktan sonra ocaktan alalım.
- Soğumaya bırakalım. Krema ve sosun üzerleri kabuk bağlanmaması için arada karıştıralım. Pişen ve soğuyan profiterol ortadan ikiye bölünür ve arasına soğuyan krema koyulur.
- Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Hepsini krema ile doldurduktan sonra üzerine sos döküyoruz. Profiterol servis edilir. Afiyet olsun.
- Deneyecek olanlara tavsiye profiterol fırından çıkardıktan sonra fırın kapatıp 20 25 dakika fırında bekletmek içinin nemini çekmesini sağlıyor.