Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü)

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü)
0
63

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
profiterol-tarifi-tam-olculu.jpg

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 4 yumurta
Kreması için;
  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şeker
  • Şekerli vanilin
  • Kremşanti
Çikolatası için;
  • 1 paket çikolata sos
  • Paketin üzerindeki kadar süt

Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye margarin eklenir ve eritilir. Erittikten sonra üzerine su eklenir. Su hafif ısınmaya başladığında un, şeker ve tuz da eklenir ve hamur kıvamına gelene kadar pişirelim.
  2. Kıvama geldikten sonra 1 2 dakika ocakta karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Yumurtaları soğuduktan sonra koyuyoruz. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve mikser ile çırpıyoruz.
  4. Hamurun kıvamı ne sert ne de yumuşak olmalı. Kıvamı hamuru koyduğumuzda dağılmayacak şekilde olmalı.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt koyulur. Ben hamuru tatlı kaşığı ile koydum. Büyüklüğünü siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben büyük ve küçük olarak iki şekilde yaptım. Büyük istiyorsanız 1 tatlı kaşığı küçük istiyorsanız yarım tatlı kaşığı güzel oluyor.
  6. Hamuru kaşıkla koyduktan sonra elimizi suya batırıp şeklini düzeltelim.
  7. Önceden ısıttığımız 150 derece fırında fırında pişirmeye bırakalım.
  8. Hamur pişerken bir yandan kremayı yapıyoruz. Tencereye krema için süt şeker un ve nişastayı koyalım.
  9. Kaynamaya başladığında 1-2 dakika fıkırdasın, sonra altını kapatalım.
  10. Şekerli vanilin ve krem şanti ekleyip, mikser ile çırpıyoruz. Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
  11. Çikolata sos için paketin arkasındaki yazan süt miktarı kadar sütü tencereye koyalım çikolata sosu da ekleyip kaynayana kadar bekleyelim kaynayıp fokurdadıktan sonra ocaktan alalım.
  12. Soğumaya bırakalım. Krema ve sosun üzerleri kabuk bağlanmaması için arada karıştıralım. Pişen ve soğuyan profiterol ortadan ikiye bölünür ve arasına soğuyan krema koyulur.
  13. Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz. Hepsini krema ile doldurduktan sonra üzerine sos döküyoruz. Profiterol servis edilir. Afiyet olsun.
  14. Deneyecek olanlara tavsiye profiterol fırından çıkardıktan sonra fırın kapatıp 20 25 dakika fırında bekletmek içinin nemini çekmesini sağlıyor.
Profiterol Tarifi (Tam Ölçülü) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Profiterol (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram margarin1 su bardağı su1 su bardağı un1 çay kaşığı şekerÇay kaşığının ucu ile tuz4 yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 çay bardağı artı 1 yemek kaşığı şekerŞekerli vanilinKrem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 paket margarin veya 250 gram tereyağı2 su bardağı su2 su bardağı un1.5 çay kaşığı tuz1.5 çay kaşığı toz şeker3 adet yumurta (Yumurta küçükse 4) Kreması için; 4 su bardağı süt5 yemek kaşığı un2 su bardağı toz şeker1 adet yumurta1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 100 gram tereyağı1 su bardağı su1 su bardağı tam dolu un1 çimdik tuz3 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta (Hamurun kabarması için yumurtalar taze ve buzdolabına hiç girmemiş olmalı) Kreması için; 2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı su1 su bardağı un125 gram tereyağı veya margarin3 adet yumurta (Yumurtalar küçük ise 4 adet) Profiterol kreması için;  2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket vanilyaYarım paket krema Üzeri için  1 paket hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Tam Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1 su bardağı un100 gram tereyağı1 çay kaşığı tozşeker1 çimdik tuz3 adet yumurta Kreması için; 4 su bardağı süt1 su bardağı tozşeker1 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı un1 adet yumurta sarısı1 paket vanilya Çikolata sos için; 200 ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt