
Pratik Yumuşacık Anne Keki Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağından 2 parmak az şeker (375gr)
- 2 paket şekerli vanilya
- 1 ½ su bardağı un (175 gr)
- 1 ½ su bardağı nişasta (175 gr)
- 1 ½ silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
- 375 gram eritilmiş tereyağ
- Pudra şekeri
Pratik Yumuşacık Anne Keki Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı 1 dk çırpın.
- Şekerleri yavaş yavaş ek ederek 2 dk devam çırpın.
- Limon suyunu ve kabuğunu ekleyin ½ dk çırpın.
- Un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırın ve iki porsiyon da ek edin devam çırpın (1-2 dk).
- En son daha sıcak olan erimiş tereyağını ekleyin pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam çırpın (yaklaşık 1-2 dk).
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın ve yağlı kağıt koyun.
- Kelepçeli kek kalıbı kullanıyorsanız yalnızca tabanına yağlı kağıt koymanız kâfi olacaktır.
- Evvelce ısıtılmış 170 °c fırında alttan birinci sırada 1 saat pişirin.
- Son 5 dk fırını kapatın. Pistikten sonra fırından çıkarın ve büsbütün soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.
Kolay gelsin.
Afiyet olsun.