iltasyazilim
FD Üye
Pratik Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*5 adet yufka
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 şişe maden suyu
İç harcı için;
*300 gram kıyma
*3 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
*Yarım demet maydanoz
Pratik Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı için kıymayı soğanla iyiye kavuralım ve piştikten sonra ocağı kapatalım Küçük küçük doğranmış maydanozları harca ilave edelim Maden suyu hariç tüm sos malzemelerini derin bir kapta güzelce karıştıralım Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile yağlayalım veya yağlı kağıt koyalım Tepsinin en altına 1 yufkayı serelim resimde görüldüğü gibi dışına taşacak şekilde olacak Kalan yufkaların her birini birkaç parçaya bölerek hazırlamış olduğumuz sosa batırarak tepsiye döşeyelim 2* soslu yufkadan sonra iç harcı koyalım ve kalan 2 soslu yufkayı da tepsiye yerleştirelim Daha sonra en altta serdiğimiz yufkayı tepsinin dört etrafından kapatalım ve dilimleyelim Kalan sosu böreğin üzerine sürelim ve 1 şişe maden suyunu tepsinin her yerine gezdirelim180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun…
*5 adet yufka
Sosu için;
*1 su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 şişe maden suyu
İç harcı için;
*300 gram kıyma
*3 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
*Yarım demet maydanoz
Pratik Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı için kıymayı soğanla iyiye kavuralım ve piştikten sonra ocağı kapatalım Küçük küçük doğranmış maydanozları harca ilave edelim Maden suyu hariç tüm sos malzemelerini derin bir kapta güzelce karıştıralım Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile yağlayalım veya yağlı kağıt koyalım Tepsinin en altına 1 yufkayı serelim resimde görüldüğü gibi dışına taşacak şekilde olacak Kalan yufkaların her birini birkaç parçaya bölerek hazırlamış olduğumuz sosa batırarak tepsiye döşeyelim 2* soslu yufkadan sonra iç harcı koyalım ve kalan 2 soslu yufkayı da tepsiye yerleştirelim Daha sonra en altta serdiğimiz yufkayı tepsinin dört etrafından kapatalım ve dilimleyelim Kalan sosu böreğin üzerine sürelim ve 1 şişe maden suyunu tepsinin her yerine gezdirelim180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun…