Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Tepsi Böreği

Pratik Tepsi Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pratik Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*5 adet yufka

Sosu için;


*1 su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 şişe maden suyu

İç harcı için;


*300 gram kıyma
*3 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Karabiber
*Pul biber
*Tuz
*Yarım demet maydanoz

Pratik Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı için kıymayı soğanla iyiye kavuralım ve piştikten sonra ocağı kapatalım Küçük küçük doğranmış maydanozları harca ilave edelim Maden suyu hariç tüm sos malzemelerini derin bir kapta güzelce karıştıralım Fırın tepsisini az miktarda sıvı yağ ile yağlayalım veya yağlı kağıt koyalım Tepsinin en altına 1 yufkayı serelim resimde görüldüğü gibi dışına taşacak şekilde olacak Kalan yufkaların her birini birkaç parçaya bölerek hazırlamış olduğumuz sosa batırarak tepsiye döşeyelim 2* soslu yufkadan sonra iç harcı koyalım ve kalan 2 soslu yufkayı da tepsiye yerleştirelim Daha sonra en altta serdiğimiz yufkayı tepsinin dört etrafından kapatalım ve dilimleyelim Kalan sosu böreğin üzerine sürelim ve 1 şişe maden suyunu tepsinin her yerine gezdirelim180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun…
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt