teknolojiuzmani
FD Üye
Pratik Tavuk Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk ( ben tüm tavuk kullanıyorum)
- 2 tane büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yedibahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pratik Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu yıkayıp düdüklü tencere alın tuz ve pulbiber serpip 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tavuk eti istediğiniz formda pişince suyunu başka yere kaldırıp etide el değecek sıcaklığa gelmesi için bekletin ve daha sonra ince ince didikleyip parçalayın ve kenara alın.
- Sıvıyağı tencereye koyun ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğana salça ve baharatları ekleyin tavuğun tabanında kalan suyu da ekleyip kısık ateşte biraz pişirin.
- Didikleyip kenara aldığını etleri bu salçalı karışıma ek edin ve karıştırın esasen o yağı suyu kendine çekip kuruyacaktır .
- 5 dakika kadar orta ateşte etleri çevirip kavurun ve pilavla birlikte servis yapabilirsiniz afiyet olsun.