bilgisayarci
FD Üye

Konutta Tavuk Döner Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğsü
- Sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Acıysa yarım çay kaşığı pul biber
- Un (miktarı markaya nazaran değişe bilir)
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz (Kontrollü ekleyin tekrar de)
- 1 paket instant kuru maya
Konutta Tavuk Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak lavaş hamurumuzu mayalıyoruz.Normal un ,su, tuz, maya biçiminde yoğurun maya gelene kadar mayalansın.
- Maya gelince servis tabağı büklüğünde hamurları açıyoruz.
- Orta ateşte kızgın tavada pişiriyoruz.
- Tavuk dönerler için.Etlerimizi buzluğa atıyoruz.
- Tam donmadan çıkarıp yaprak yaprak doğruyoruz.
- Doğradığımız etleri tavaya koyuyoruz. Kendi suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Suyunu çeken etlere yağ salça ve baharatları ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz.
- Dürümün içine marul ,soğan doğruyoruz.
- Yanında patates kızartması isteğe bağlı olarak yapıyoruz bu kadar.Afiyet olsun.Allah’a emanet olun ???? ???? ????.