Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik peremeç tarifi! Peremeç nasıl yapılır?

Pratik peremeç tarifi! Peremeç nasıl yapılır?
0
69

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
pratik_peremec_tarifi_1656150890_9297.jpg

Tatar mutfağının adı ilginç ama tadı muhteşem bir tarifiyle daha karşınızdayız. Peremeç, bir tür pişi hamuruyla yapılan içi leziz kıyma harcıyla pişirilen ister akşam yemeğinde ister çay saatlerinde isterseniz de kadın günlerinde hazırlayabileceğiniz tarif. Şekli ile göz dolduran tadı ile karın doyuran peremeçin yapımı yazımızda.



Farklı lezzetleri deneyi seviyorsanız bugün sizler için hazırladığımız peremeç tarifine göz atabilirsiniz. Kazan Türklerine özgü bir çeşit tatar böreği olan peremeç, 5 çayında sunabileceğiniz mükemmel bir lezzet. İster yoğurt ile mantı olarak ister sade olarak börek niyetine ikram edebileceğiniz peremeç Tatarlardan miras olarak kalmış. Şimdilerde Urfa'da sık sık yapılan peremeçin pratik yapımı haberin detaylarında.
  • Kızartırken şeklini koruyabilmesi için önce kıymalı olan tarafı kızartıyoruz. Bir püf noktası da verelim: Ortasına bir delik açmak veya kıymayı hamurun üstüne koymadan önce koyacağınız bölümü su ile ıslatmak kıymanın düşmesine engel olacaktır.
EGNeF_1656151018_8759.jpg

PEREMEÇ TARİFİ:

MALZEMELER

15 gram yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un

İç harcı için;

400 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı çırpılmış yoğurt
20 ml. soya sosu

cPJaB_1550913075_0659.jpg
Peremeç nasıl yapılır


YAPILIŞI

Derin bir yoğurma kabının içerisinde hamur malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika mayalanmaya bırakın.

7bujJ_1656150814_6454.JPG

Ayrı bir kabın içerisinde kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.

Bekletilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, unlu tezgahta yuvarlak şeklinde açın.

Ortasına kaşıkla kıymalı harçtan koyarak, kenarlarını verev şekilde bükerek kapatın.

Kızgın yağda, kıymalı kısım altta olacak şekilde kızartın. Altın sarısı renk aldığında yağını süzdürerek kenara alın.

hHpWp_1656150817_9973.jpg

İsteğe göre üzerini çırpılmış yoğurt ya da soya sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,505Konular
982,709Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt