Pratik Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 50 gram bitter çikolata (Benmari tarzı Eritilmiş)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı nişasta
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiğince un (Azar azar denetimli eklenecek )
- 100 gram sütlü çikolata (Eritilmiş)
- Pudra şekeri
- Fıstık yahut hindistan cevizi vb.
Pratik Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında olan tereyağımızı ve öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu denetimli bir formda ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Minik minik yuvarlayıp evvelden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim.
- Birinci sıcaklığı giden kurabiyeleri evvel çikolataya daha sonra fıstık ve pudra şekerine bulayarak servis yapabilirsiniz
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????


Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.