elektronikci
FD Üye
Portakallı Tart Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
- 1 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal kabuğu rendesi
- 1.5su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 1.5su bardağı portakal suyu
- Yarım çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için; yumurta ve şekeri güzelce çırptıktan sonra yağ, süt ,vanilin, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında 1.5 şu bardağı unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekliyoruz. Yağladığımız tart kalıbına karışımı döküyoruz.
- Evvelden işittiğimiz 170derece fırında 10 dakika alt ısıda sonrasında altlı üstlü ısıda kekimizi pişiriyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarıyoruz. Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için; vanilin ve tereyağı hariç gereçlerimizi karıştırıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayan muhallebimizin içine tereyağı ve vanilin ekleyip altını kapatıyoruz. Ilıyınca kekimizin üzerine döküyoruz.
- Portakal sosu için; portakal suyu, nişasta, şeker ve suyu kaynayınca kadar karıştırıp kapatıyoruz. Ilıyınca muhallebili kekimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.