Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ile çırpıyoruz.
- Sırayla tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- 170 derece fırında alt üst kızartıyoruz.
- Şerbet için tencereye su, şeker ilave edip kaynatıyoruz.
- Kaynayan şerbete portakal suyunu ek edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- Soğuyan dilimlenmiş revaninin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.
- 2 saat dinlendikten sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun.