Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım portakal kabuğu
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun. 5-10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Kek için; yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve yağ koyun karıştırın.
- Daha sonra kalan tüm gereçleri eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben şerbeti ılık, keki de birinci sıcaklığı geçtikten sonra birleştirdim şerbet ile.
- Daha sonra revaniyi dilimledim soğumaya bıraktım. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
- Revani şerbeti çok şekerli olmadığı için yedikçe yenecek bir tanım. Bence hafif oldu tadı epeyce hoş.
- Portakal kabuğu revaniye yakışan bir meyve. Birinci kez denedim portakallı lakin revaninin sade hali bence daha hoş.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.