Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 125 gr margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi ( fazla severseniz arttırabilirsiniz )
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Alabildiği kadar un ( yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak )
- 1 adet yumurta
- Toz şeker
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün gereçleri yoğurma kabında iyicene karıştırın.
- Unu denetimli formda ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Üzerine evvel yumurta akı sürüp ,sonra toz şeker serpiyoruz .
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı