Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakallı Kekstra

Portakallı Kekstra
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
portakalli-kekstra.jpg

Portakallı Kekstra Tarifi İçin Malzemeler


Tart keki için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un
Kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı (Dolu dolu) un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Piştikten sonra yarım yemek kaşığı tereyağı
Portakallı jöle için;
  • 1 su bardağından biraz fazla sıkılmış portakal suyu (Hazır meyve suyu da olur ama biraz yapaylık oluyor)
  • Portakal suyunu 2 su bardağına tamamlayacak kadar su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Süslemek için;
  • Fırında ya da 1 kaç gün önce kuruttuğunuz portakal dilimleri (Ben fırında kuruttum )

Portakallı Kekstra Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce kekimizi hazırlıyoruz. Yumurtaları iyice çırpıp sırayla şeker yağ ve süt ile suyu ilave ediyoruz. Kabartma tozu ve vanilyayı da koyup iyice aynı yöne doğru karıştırıyoruz.
  2. Portakal kabuklarından sonra ünü da azar azar ilave ediyoruz. Çırpıcı ile üzerine 8 işareti çizecek kadar koyuluk yeterli oluyor. Çok katı olursa kekiniz sert olur.
  3. Tart kalıbını katı yağ ile güzelce yağlıyoruz, keki kalıba döküp bir kaç kez sertçe yere vuruyoruz ki kabarcıklar patlasın.
  4. Önceden işittiğimiz 170 derecelik fanlı fırında yaklaşık 18-20 dakika pişiriyoruz (Fırınların süresi ayarı her fırına göre değişir) fırında pişerken kremaya geçiyoruz.
  5. Kremanın tereyağı hariç tüm malzemelerini tencereye alıp iyice çırptıktan sonra ocağa alıyoruz. Göz göz olana kadar karıştırıp pisince altını kapatıp tereyağını atıp iyice karıştırıyoruz. Ara ara karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
  6. Bu arada kurdan testini geçen kekimizi de fırından alıyoruz. Katı yağ ile yağladığımız için kalıptan ayrılması kolay olacaktır.
  7. Soğumaya bırakıyoruz (Kekinizin sert olduğunu düşünürseniz bu aramada biraz süt ile ıslata bilirsiniz).
  8. Kekimiz ve kremamız ılıyınca kremayı kekin üzerine döküyoruz.
  9. Jöleyi de tüm malzemelerini koyarak pişene kadar devamlı karıştırıyoruz. Piştikten sonra ben rengi şeffaf olsun diye çok az soğuk su ekledim. Sonra ılımaya bırakıyoruz. Ara ara karıştıralım ki kaymaklanma olmasın.
  10. Daha sonra jöleyi de ılıyınca kek ve kremanın üzerine döküyoruz. İyice soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Portakallı Kekstra Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt