Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı un
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı vanilya
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 60 gram bitter çikolata
- 4/3 su bardağı kakao
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıp kabartıyoruz krema kıvamına gelmeli.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ek edip karıştıralım.
- Üzerine elenmiş kakao, un, portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yalnızca karışana kadar mikserin en düşük ayarında çırpalım yada spatula işe elde dairesel olarak karıştıralım.
- Kek kalıbı yada borcamı yağlayıp kek harcını dökelim ve evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
- Sosu için; çikolata hariç gereçleri bir kaba alıp, 5 dakika kadar pişirelim ve çikolatayı ek edelim. Sos kaynayınca altını kapatalım.
- Fırından çıkan sıcak keke delikler açıp keselim ve her yerine sos gelecek formda üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.