Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker çırpılır.
- Sıvı yağ ve rendelenmiş portakal kabuğu ek edilip çırpmaya devam edilir. Unun bir kısmı, vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
- Unun kalan kısmı ek edilir. Şayet büyük uzunluk yumurta kullandıysanız +2 yemek kaşığı daha un ek edin.
- Yumuşak, kekten daha koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üzerini streç sinema ile kapatıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurdan bir kaşık yardımıyla kesimler koparıp elimizde yavaşça yuvarlıyoruz ve çokça pudra şekerine buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derece fırında denetimli olarak yaklaşık 12 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.