Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Portakal Teriyaki Soslu Somon

Portakal Teriyaki Soslu Somon
0
46

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
portakal-teriyaki-soslu-somon-1.jpg

Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet somon fileto
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 3 diş sarımsak
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 çay bardağı soya sosu
  • 1 çay bardağı beyaz sirke
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 2 tatlı kaşığı sarımsak ezmesi
  • 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için
  • Susam
Patates püresi için
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak üzerlerine tuz ve sarımsak ezmesi serpiştirilmiş somon filetoları yan yana gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  2. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
  3. Bir kasede mısır nişastası ile soğuk suyu karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Bir diğer kasede ise şeker, portakal suyu, soya sosu, beyaz sirke, susam yağı ve sarımsak ezmesi iyice karıştırılır.
  4. Hazırlanılan sos karışımı bir tencereye aktarılır ve ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakılır.
  5. Sos kaynayınca ocağın altı kısılır ve balı ilave edilir.
  6. Ardından mısır nişastası karışımını ilave edilir ve kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika daha karıştırarak pişirilir.
  7. Sos koyulaşınca tencere ocaktan alınır.
  8. Pişen somonların üzerine sos karışımından dökülüp, susam taneleri serpiştirilir.
  9. Kabukları soyulmuş patatesler tencere alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
  10. Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Yumuşayan patateslerin suyunu süzdürülür.
  11. Üzerine tereyağı ilave edilerek ezilir.
  12. Ardından tuz, karabiber ve süt eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edilir.
  13. Daha sonra servis tabağına alınarak servis edilir.
Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,775Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt