iltasyazilim
FD Üye
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Alt Tabanı İçin:
*12 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 paket burçak bisküvi
*1, 5 yemek kaşığı kakao
*75 gr eritilmiş tereyağı
*12 çay bardağı süt
İrmik Tatlısı İçin:
*1, 5 su bardağı irmik
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Portakal Jölesi İçin:
*3 su bardağı sıkılmış portakal suyu
*1*çay bardağı şeker
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle çok lezzetli bir tarif paylaşacağım Öncelikle pasta tabanımızı yapalım
Bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getirelim Süt, kakao, eritilmiş yağımızı koyup elimizle karıştırıp hamur elde edelim Borcama veya kilitli kalıba alt tabanımızı iyice serelim Ardından irmiğimizi muhallebisi için çukur bir tenceremize süt, şeker, irmiğimizi koyup ocağımızda topaklanmasın diye çırpıcı ile karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra vanilyamızı koyup karıştırdıktan sonra bisküvi karışımın üzerine döküyoruz Sonra jöleye geldi sıra yine çukur tenceremize portakal suyunu, nişastayı ve şekeri koyup koyulaşıncaya kadar pişirip sıcakken irmiğimizi üzerine döküyoruz Buzdolabında 3 veya 4 saat bekleyip soğutuyoruz Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz Ben süslemeden servis ettim Afiyet olsun
*12 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 paket burçak bisküvi
*1, 5 yemek kaşığı kakao
*75 gr eritilmiş tereyağı
*12 çay bardağı süt
İrmik Tatlısı İçin:
*1, 5 su bardağı irmik
*1 litre süt
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Portakal Jölesi İçin:
*3 su bardağı sıkılmış portakal suyu
*1*çay bardağı şeker
*2, 5 yemek kaşığı nişasta
Portakal Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Bugün sizlerle çok lezzetli bir tarif paylaşacağım Öncelikle pasta tabanımızı yapalım
Bisküvilerimizi robottan geçirip toz haline getirelim Süt, kakao, eritilmiş yağımızı koyup elimizle karıştırıp hamur elde edelim Borcama veya kilitli kalıba alt tabanımızı iyice serelim Ardından irmiğimizi muhallebisi için çukur bir tenceremize süt, şeker, irmiğimizi koyup ocağımızda topaklanmasın diye çırpıcı ile karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirip ocaktan aldıktan sonra vanilyamızı koyup karıştırdıktan sonra bisküvi karışımın üzerine döküyoruz Sonra jöleye geldi sıra yine çukur tenceremize portakal suyunu, nişastayı ve şekeri koyup koyulaşıncaya kadar pişirip sıcakken irmiğimizi üzerine döküyoruz Buzdolabında 3 veya 4 saat bekleyip soğutuyoruz Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz Ben süslemeden servis ettim Afiyet olsun