Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı bir kaşık daha un( denetimli olun)
- 1 portakalın suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Genişçe bir kabın içine yumurta ve şeker konur çırpıcıyla uygunca çırpılır.
- Sıvı materyaller eklenir.
- En son kabartma tozu ve un eklenir. (Kontrollü olarak)
- Sonra yuvarlanıp pudra şekerine bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Ortasından oklava yardımıyla bir oyuk açılır.
- Jölemiz için gerekli materyaller bir sos tavasında kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 3 dk kadar kıvam alması için kaynatılır.
- Jölemiz oyuklara dökülüp 180 derecelik alt üst derecelik fırında 15 dakika denetimli olarak pişirilir.
Afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.