
Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı bir kaşık daha un( denetimli olun)
- 1 portakalın suyu
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
Portakal Jöleli Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Genişçe bir kabın içine yumurta ve şeker konur çırpıcıyla uygunca çırpılır.
- Sıvı materyaller eklenir.
- En son kabartma tozu ve un eklenir. (Kontrollü olarak)
- Sonra yuvarlanıp pudra şekerine bulanır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Ortasından oklava yardımıyla bir oyuk açılır.
- Jölemiz için gerekli materyaller bir sos tavasında kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra 3 dk kadar kıvam alması için kaynatılır.
- Jölemiz oyuklara dökülüp 180 derecelik alt üst derecelik fırında 15 dakika denetimli olarak pişirilir.
Afiyet olsun. ????.