iltasyazilim
FD Üye
Porsiyonluk Künefe Tarifi İçin Malzemeler
*160 çiğ kadayıf
*100 gr dil peyniri
*50 gr tereyağı oda sıcaklığında
Şerbeti için;
*1 su bardak şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Porsiyonluk Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Bir bardak şekeri tenceremizin içine alıyoruz ve 2 su bardağı suyu şekerin üzerine ilave edip karıştırıp kaynaması için bırakıyoruz
*Kaynayan şerbetin üzerine çeyrek limon suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz
*Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
*160 gr taze kadayıfımızı alıp ince ince doğruyoruz
*Kadayıfımızı ince ince doğradıktan sonra oda sıcaklığında ermiş tereyağımızı kadayıfımızın üzerine ilave ediyoruz ve kadayıfa tereyağını tamamen yedirene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Tepsimizi içini yağlıyoruz ve tepsimizin tabanına bir kat kadayıf serip diğer tepsimiz ile kadayıfların üzerine bastırıp kadayıfları sıkıştırıyoruz
*Sonra 100 gr dil peyniri yada künefe peynirini kadayıfların üzerine diziyoruz
*Peynirlerin üzerlerini doğradığımız kadayıflardan kalan kadayıf ile kapatıyoruz
*Tekrar diğer tepsimizi alıp yine kadayıf ve peynirlerin sıkışmasını sağlıyoruz
*Künefemizi parçalamadan alt kısmının kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz
*Alt kısmı kızaran künefe tatlımızı diğer tepsi yardımı ile çeviriyoruz ve aynı şekilde künefe tatlısının alt kısmını da pişiriyoruz
*İki tarafı da pişen sıcak künefe tatlısı tarifinin üzerine soğumuş olan künefe şerbetimizi döküyoruz ve üzerine fıstıkla süsleyip sıcak servis ediyoruz
*160 çiğ kadayıf
*100 gr dil peyniri
*50 gr tereyağı oda sıcaklığında
Şerbeti için;
*1 su bardak şeker
*2 su bardağı su
*Çeyrek limon
Süslemek için;
*Antep fıstığı
Porsiyonluk Künefe Tarifi Yapılışı
1
*Bir bardak şekeri tenceremizin içine alıyoruz ve 2 su bardağı suyu şekerin üzerine ilave edip karıştırıp kaynaması için bırakıyoruz
*Kaynayan şerbetin üzerine çeyrek limon suyumuzu ilave ediyoruz ve karıştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz
*Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz
*160 gr taze kadayıfımızı alıp ince ince doğruyoruz
*Kadayıfımızı ince ince doğradıktan sonra oda sıcaklığında ermiş tereyağımızı kadayıfımızın üzerine ilave ediyoruz ve kadayıfa tereyağını tamamen yedirene kadar yoğurmaya devam ediyoruz
*Tepsimizi içini yağlıyoruz ve tepsimizin tabanına bir kat kadayıf serip diğer tepsimiz ile kadayıfların üzerine bastırıp kadayıfları sıkıştırıyoruz
*Sonra 100 gr dil peyniri yada künefe peynirini kadayıfların üzerine diziyoruz
*Peynirlerin üzerlerini doğradığımız kadayıflardan kalan kadayıf ile kapatıyoruz
*Tekrar diğer tepsimizi alıp yine kadayıf ve peynirlerin sıkışmasını sağlıyoruz
*Künefemizi parçalamadan alt kısmının kızarıp kızarmadığını kontrol ediyoruz
*Alt kısmı kızaran künefe tatlımızı diğer tepsi yardımı ile çeviriyoruz ve aynı şekilde künefe tatlısının alt kısmını da pişiriyoruz
*İki tarafı da pişen sıcak künefe tatlısı tarifinin üzerine soğumuş olan künefe şerbetimizi döküyoruz ve üzerine fıstıkla süsleyip sıcak servis ediyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.