
Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller
Sosu için
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı buğday unu
- 1 çay bardağı. bitkisel yağ
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım lakin siz kullanabilirsiniz)
- 3 kısım yeşil soğan
- 2 kilo karnabahar
- 400 gram kaşar peyniri
Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı
- Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
- Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük kesimlere ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
- Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
- Çok haşlamayalım azıcık canlı kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
- Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
- Öteki bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. Düzgünce karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
- Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.