Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Porsiyonluk Karnabahar Graten

Porsiyonluk Karnabahar Graten
0
161

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
porsiyonluk-karnibahar-graten.jpg

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller


Sosu için
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 çay bardağı. bitkisel yağ
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Yarım demet maydanoz (ben kullanmadım lakin siz kullanabilirsiniz)
  • 3 kısım yeşil soğan
  • 2 kilo karnabahar
  • 400 gram kaşar peyniri

Porsiyonluk Karnabahar Graten Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharımızı haşlıyoruz tencereye suyumuzu alıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra karnabaharımızı büyük kesimlere ayırıp kaynamış olan suyun içine alıyoruz suyun içine yarım çay bardağı süt tuz ekliyoruz.
  3. Süt karnabahar un kokusunu alıyor diye kullanıyoruz.
  4. Çok haşlamayalım azıcık canlı kalsın karnabahar piştikten sonra süzüyoruz.
  5. Bir karıştırma kabında sosunu hazırlıyoruz.
  6. Öteki bir tarafta karnabaharları küçük küçük doğrayıp sosla birleştiriyoruz. Düzgünce karıştırıp güveçlere paylaştırıyoruz.
  7. Üzerine kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
 
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt