teknolojiuzmani
FD Üye

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
- 2 silme yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarılarını üzerine sürmek için kullanacağız.)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un ( hafiften ele yapışır kıvamda olacak)
Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta akını ve şekeri beyaz köpük olana kadar iyice çırpalım.
- Ilık su ve ılık sütü daha sonra mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
- Sonrasında sıvı yağ ve tuzu ekleyelim.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım.
- Hafiften ele yapışan bir hamur elde edeceğiz.
- Üzerini sararak 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
- İstenilen büyüklükte alarak tepsimize dizelim.
- Tepsi de 15 dakika kadar mayalandıralım.
- Yumurtanın sarısını sürdükten sonra dilerseniz susam veya çörek otu ile süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun ????????.