bilgisayarci
FD Üye
Poğaça (Peynirli Maydanozlu) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Kulak göğsü kıvamında)
- Lor peyniri, maydanoz
- 1 yumurta sarısı
Poğaça (Peynirli Maydanozlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle maydanozları ince halde kıyıp, lor peynirinin içine katalım.
- Sonra hamura geçelim. Oda ısısında yumuşamış margarini ve un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alalım. Uygunca karıştıralım. Unu denetimli biçimde katalım.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olunca poğaçamıza hal verebiliriz.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve içlerine peynirli harçtan doldurup kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpelim.
- 180 derece fırında denetimli halde pişirelim.Afiyet olsun
????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.