Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça (Pekmez Ve Susamın Harika Bileşimiyle)

Poğaça (Pekmez Ve Susamın Harika Bileşimiyle)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
pohacapekmez-ve-susamin-harika-bilesimiyle.jpg

Poğaça (Pekmez Ve Susamın Olağanüstü Bileşimiyle) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kaşık toz şeker
  • 5 su bardağı un
İç harcı için;
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
Üzeri için;
  • Susam

Poğaça (Pekmez Ve Susamın Olağanüstü Bileşimiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabımıza süt, su, şeker ve mayamızı alalım, karıştıralım ve kabımızın kapağını kapatalım 10 dakika mayamızın etkinleşmesini bekledikten sonra yumurta ve yoğurdumuzu ekleyin.
  2. Karıştırdıktan sonra unumuzun yarısını ve tuzumuzu ekleyip, çırpıcıyla bir iki dakika çırptıktan sonra kalan unumuzuda ekleyip, üç dakika yoğuralım ve 1 yemek kaşığı margarinimizide ekleyip, iki üç dakika yoğuralım.
  3. 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirelim ben 18 beze elde ettim.
  4. Bezelerimizi elimizle açıp, içine pekmez ve susam karışımızı ekleyip kapatalım ve tepsimize alalım.
  5. Yumurta sarısına 1 yemek süt karıştırıp, poğaçalarımızın üzerine sürelim. Susam serpip 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra fırına verelim.
  6. Pişince fırından alalım birinci sıcağı çıkan poğaçalarımızı kesip, üzerine pekmez gezdirip servis edelim afiyet olsun ????.
Poğaça (Pekmez Ve Susamın Kusursuz Bileşimiyle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Peynirli Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1 dolu yemek kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya (Instant)6-6, 5 su bardağı un İçi için; Tam yağlı peynir Üzeri için; Yarım çay bardağı pekmezYarım çay bardağı su1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Poğaça Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağı1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)Aldığı kadar un İçi için: Süzme peynir Üzeri için : Yumurta sarısı1 tatlı kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Susam Topları Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bar pekmez1 çay bar susam Susam Topları Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Susamları tavada orta ateşte kavuralım. Kavrulmuş susamın içine pekmezi ilave edelim ve karıştıralım. Hemen koyu bir kıvam alacak. Ocağı kapatalım ılıması için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Tıpkı Hamurla Simit Ve Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ1,5 paket toz maya1 tane yumurta akı1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Üzeri İçin Çörek otuSusam1 yemek kaşığı pekmez1 çay bardağı suYumurta sarısı1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta1 paket kabartma tozuYarım paket margarin1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ2 buçuk yemek kaşığı sirke (Elma-üzüm)1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker1 çay kaşığı tuzAldığı kadar un İçine İstediğiniz peynir tipinden ekleye bildirinizBen beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt