bilgisayarci
FD Üye

Poğaça (Pekmez Ve Susamın Olağanüstü Bileşimiyle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kaşık toz şeker
- 5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- Susam
Poğaça (Pekmez Ve Susamın Olağanüstü Bileşimiyle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza süt, su, şeker ve mayamızı alalım, karıştıralım ve kabımızın kapağını kapatalım 10 dakika mayamızın etkinleşmesini bekledikten sonra yumurta ve yoğurdumuzu ekleyin.
- Karıştırdıktan sonra unumuzun yarısını ve tuzumuzu ekleyip, çırpıcıyla bir iki dakika çırptıktan sonra kalan unumuzuda ekleyip, üç dakika yoğuralım ve 1 yemek kaşığı margarinimizide ekleyip, iki üç dakika yoğuralım.
- 1 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getirelim ben 18 beze elde ettim.
- Bezelerimizi elimizle açıp, içine pekmez ve susam karışımızı ekleyip kapatalım ve tepsimize alalım.
- Yumurta sarısına 1 yemek süt karıştırıp, poğaçalarımızın üzerine sürelim. Susam serpip 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra fırına verelim.
- Pişince fırından alalım birinci sıcağı çıkan poğaçalarımızı kesip, üzerine pekmez gezdirip servis edelim afiyet olsun ????.