
Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Süzme peynir
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pekmez
- Susam
Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tüm malzemeyi yoğuralım unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Küçük bezeler yapıp elimizin içinde açalım ve içine peynir koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim ve üzerine yaptığımız karışımı sürelim susam serpelim.
- 180 ° derece fırında pişirelim.